En zo stonden we afgelopen week zo maar in de Zoepkoel! Vette Shit zou Silvijn zeggen!

Het was nog een heel gedoe om alles ter plaatse te krijgen maar toen begon het pas. Onze begeleidster liet het even afweten en we kregen een vervanger. Hartstikke aardige knaap maar helaas geen idee van waar we moesten zijn, hoe we er moesten komen en waar op te bouwen. Enfin, na wat heen en weer gereden te hebben de achteringang van de Maaspoort ontdekt. Rap alle spullen uit de bus en even kijken waar we moesten melden dan. Hum, niet te vinden. We troffen de drummer van Rowen Heze nog aan maar ook die had geen idee, die mannen hebben roadies voor dat werk. 🙂

Hé, een ingang. Oei, wat was dat? Trap op, trap af, nog meer trappen, smalle gangen, mega trap naar beneden en daar stonden we dan… Dat moest makkelijker kunnen, want met al onze spullen zou dat een lijdensweg worden. Nu ja, beetje rondrennen dan maar en uiteindelijk bleek het poepsimpel te zijn.

We stonden op tijd klaar, even goed samenwerken en alles op de buhne knalle. Mega korte soundcheck (lees: je speelt 1 noot, “Joe, is goed, volgende!”) en na een rap biertje mochten we!

We werden aangekondigd. Melderslo en Hegga blijken synoniemen te zijn en toch…

We hadden er zin in! Jasper’s micro deedhet helaas niet maar dat werd bij de tweede zin opgelost. Hop, meteen door naar nummer twee. Dan even een woordje van Jasper en doorgaan maar. Het liep echt super allemaal, en het publiek (dank je Hegga) deed goed mee. Plein stond ook nog goed vol. Bam! volgende nummer alweer, wat is dat toch een genot om op zo een plek te spelen. Bij nummer vijf hadden we ook nog allen goed geluid op de monitor, en stond de micro bij Koen’s versterker ook weer recht. 🙂 Het is af en toe even improviseren bij zo een festival. 

Koen op de Hammond, vette rock en veel te rap waren we alweer bij ons laatste nummer. En daarna? Daarna hoorde we een hele hoop “Zugabe!” De buhnemeester zei: Hebben jullie er nog een? De organisatie stond er achter nee te schudden want we lagen achter op het programma. Maar goed. Cor greep rap een microfoon en riep: Tuurlijk! Gas er op. Tijd voor Fiësta!!!

Na de toegift hebben we in luttele minuten de buhne ook weer leeggetrokken en de bus volgestouwd. Nog even naar het artiestencafé voor een drankje, terwijl Jasper alweer onderweg was naar Horst voor een optreden met de Happy Hotdogs. Even nagenieten en toen weer richting Hegga. Op naar de volgende!

Zoepkoel! Het waas Doezend